DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
I v Heathens se nachází lidé, kteří mají své mazlíčky. A když už přehlédneme mazlíčky, stokilového vlka do nemocnice nejspíš nedostanete zas tak lehko, když už se zraní. Zdejší veterina je klidné místo a veškerý personál se stará o to, aby zde nepáchla dezinfekce a zvířatům tu bylo příjemně. Už jen proto naleznete v čekárně pár malých přihrádek s pár pamlsky a terárko s chameleony, zatímco naproti si vesele plavou vždy čisté rybičky. Taky je zde váha. Ordinace zde jsou dvě a jedna je vybavena vším potřebným pro různé operace, aby obyvatelé Heathens i s naléhavými případy mohli zůstat v blízkosti domova. Ačkoliv se většina schůzek domlouvá, v pondělí a čtvrtek je možné přijít i bez objednání.
Jeden z veterinářů dokonce i žije v jedné polovině veteriny, která je využívána jako domek. Nejedná se sice o nic velkého, ale je to pohodlné a maličké - pach dezinfekce se sem nedostane.
Představte si, že se vážně hodně nudíte. Sledujete takovou hodně nudnou telenovelu, kde v hlavní roli je veterinář, který se mazlí se zvířátky, kterých se nikdy nedotknete. Ani časopis si přečíst nemůžete, ani změnit program. A ono je to pořád stejné. Bylo to únavné, spát na gauči. Thomas netušil, do čeho jde, dokud do toho skutečně nespadl. Nespokojeně zafrkal, když se snažil nějak naskládat na židli tak, aby to bylo pohodlné. Cestou rozvířil záclony a podlaha pod jeho kroky párkrát vrzla. To, že nebyl vidět, neznamenalo, že občas nebyl slyšet. A momentálně slyšet byl. Sledoval Connora a nakonec si povzdechl. ,,Víš, kdyby sis bral víc volna... chodil ven... Do kaváren, čajoven, restaurací... Aspoň bych mohl předstírat, že vedeme rozhovor. Mám teď z tebe vážně krizi. Jestli uvidím další zvíře na stole, asi se složím a už se nezvednu," protáhl se, i křídly zlehka mávnul. ,,Já vím, že tě mám prostě pozorovat... ale nechápu, jak to ostatní dělají. Je to prostě zvláštní, rozumíš... Stát, sledovat, jak si žiješ... to včerejší jídlo vypadalo navíc docela chutně, hned bych ho zkusil. A ty papíry, co tu válíš... přijdu si jako dítě, ale vážně neskutečně moc rád bych je pokreslil," s tím se posadil na jednu židli. Nebýt toho, že o sobě neměl dát vědět, zatočil by se. ,,A ty mě ani neslyšíš. Nebo hůř, neposloucháš. Já nevím. Možná bych tě měl chvíli nechat samotného a vrátit se, až se bude něco dít. Je to... divné. Takhle, víš?" Povídal si s ním takhle často. Pořád říkal stejné věci, pořád stejně brblal, že odejde. Nejednalo se ale ani tak o stěžování si, jako o osamělá slova. Co odletěl ze Zlatého města, s nikým nemluvil.
Connor vypadal mírně utahaný. Dnes už měl za sebou jednu operaci, asi pět očkování a několik dalších prohlídek. Naštěstí se blížil konec pracovní doby. Spokojeně se pousmál. Sundal si plášť, umyl ruce a vydal se zamknout vchodové dveře pro zákazníky. Když se však zastavil na prahu, zrovna někdo chytal za kliku. Byla to malá holčička. V rukou držela svého králíčka a vypadala hrozně nešťastně. Connor se na ni i přes konec pracovní doby mile usmál ,, Tak copak se děje? Králíček má nějaký problém?" Snažil se působit co nejvyrovnaněji. Ačkoli byl mírně nesvůj. S králíčky bylo težké pořízení a když už byli nemocní, nemívalo to často dobrý konec. Holčička mu rychle vylíčila, o co jde a taky mu ukázala holé místečko mezi předníma tlapkama. Connorovi se ulevilo, když si králíčka pořádně prohlédl. Nejednalo se o nic vážného. Králičí slečnou jen právě cloumaly chtíče a nejspíš si někde v domě, jelikož dle slov holčičky měla k dispozici celý pokoj, postavila hnízdo. A jelikož si králíci škubou chlupy z náprsenky, zůstalo ji tam holé místo. Holčička rychle poděkovala a vydala se domů. Connor zamkl a s pískáním se vydal zpět do ordinace. Překvapeně se však zarazil a zmlkl. ,,um, promiňte? Máme zavřeno.. jak ste se sem dostal?" Hned Thomase nepoznal. Konec konců, snažil se na svůj zážitek nemyslet.
Seděl si dál na židli a nevypadal, že vnímá. Momentálně se utápěl ve vlastních myšlenkách a vlastně by ho ani nenapadlo, že Connor mluví na něj. Proto si dál, klidně zíral do prázdna. Připomínal sochu, kterou někdo na židli položil - v životní velikosti, z masa a krve. Pěkná to socha. Sem tam se jí zachvěla křídla na zádech. Živá socha... V jeden moment zvedl oči k osobě, která cosi říkala, ačkoliv si nebyl jist co. Ke svému svěřenci. A pocítil docela velký šok, když si uvědomil, kam se Connor dívá. Okamžitě se podíval za sebe, jakoby kontroloval, jestli tam náhodou někdo není. Jistě, měl by... Protože Thomas tam prakticky ani nebyl. Byl nehmotný. ,,To mluvíš na mě?" zabodl si ukazovák do hrudi. Zjevně vykolejený. Zvedl se ze židle a vydal se blíž. Po cestě udělal pár vlnovek a sledoval, jestli ho oči Connora sledují. ,,Zase jsem něco pokazil," zhrozil se. Pak se ale natáhl po tužce, která ležela na jednom stole. A ruka? Prošla skrz. Thomas se cítil docela popletený a ruku si složil na hrudi.
V první chvíli si to neuvědomil ale ve druhé.. Ten muž měl křídla. Byl to.. Jistě že to byl on. Už ho viděl. Překvapeně vydechl a o krok ucouvl. Nemyslel si, že anděla ještě uvidí. Navíc, on sám vypadal hrozně zmateně. ,,ano.. na tebe" řekl pomalu. Co tady děláš.. já.. děje se něco? Něco s Codym?" nedocházely mu souvislosti a tak ho napadla jediná logická. Naposledy šlo o Codyho. Když však Thomas promáchl rukou stolem, znovu šokovaně zmlkl. Něco pokazil? Co pokazil? Co se to dělo?
,,Ne," zamumlal a zhmotnil se. Tedy, až na křídla. Ta stále nechával nehmotná. ,,S Codym se nic neděje. Ale s tebou ano. Neměl bys mě vidět, když nejsem... Tak úplně tady," přeměřoval so Connora. ,,Nemusíš se bát, nejsem tu, abych ti předal špatné zprávy nebo něco na ten způsob. Trávím s tebou už pár dní," usmál se. Sladce a nevinně, jak jen to anděl uměl. ,,Jsem tvůj strážný anděl. Teda, jsem strážný anděl chvíli... A už mám zjevně problém... Ještě jsem neslyšel, že by svěřenec viděl svého anděla," Vypadal, že se sesype. Zase, stejně jako tehdy. ,,No, znamená to, že jsi jednoduše speciální... Ale otázkou je, proč sis mě všiml až teď?" Anděl mluvil, mluvil a pak náhle vykulil oči. ,,Cítíš se v pořádku? Nebolí tě z toho hlava nebo něco takového? Můžu ti dojít pro vodu nebo tak něco. Chápej... Um... Měl bych se o tebe starat. I když ne takhle... Ale... Když mě vidíš, možná bych měl i takhle," stáhl ramena. ,,Jsem zmatený... Proč nikdo nesepsal příručku? Asi by se mi teď hodila..."
Connor se trochu uklidnil, že se nic neděje, hned na to však znovu znervozněl pro to, co Thomas říkal. Bylo s ním něco špatně?Nechápal, o čem mluví. ,,Mu.. můj strážný anděl?" Několik dní?! Počkej počkej.. pár dní?"[b/] Vykulil oči. Pak prudce zrudl. To byl jako u všeho? Okamžitě mu proletělo hlavou, co všechno za tu dobu dělal. Var v jeho hlavě rostl. Ostatní Thomasovy úvahy byly najednou vedlejší. To co dělal sám doma neměl nikdy nikdo vidět.. a on to říkal tak.. klidně. Connor měl spoustu netypických rituálů, které by ostatní považovali za přinejmenším zvláštní a teď si před ním připadal, jako nahý. Bylo to jako, celoživotní spolubydlící? To znělo šíleně. Z rudé barvy jeho pleť plynule přešla v bílou. A to.. tu musíš být pořád?" pípl zděšeně. Pak si ale uvědomil, že to asi pro anděla není zrovna příjemné. Pak si uvědomil, co mu říká. ,,Ne.. ne v pohodě. Nejsi můj sluha, nic mi nenos já.. já se o sebe postarám sám.. Asi.." Musel se posadit. Chtěl normální život.. Klidný obyčejný život obyčejného člověka.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 11:19:27 GMT
Thomase zamrazilo, když uviděl reakci Connora. ,,Nemyslím si o tobě nic špatného... Jsi úžasný člověk. Přesně takový, jakému bych byl schopný odpustit, kdyby to sám nedokázal. Neboj se toho, že s tebou trávím čas. Jsem tady, abych ti pomáhal a ne tě soudil. Tedy... Měl bych fungovat jako karma, ale ty děláš samé dobré věci. Pomáháš lidem, staráš se o zvířata. Jakobych tu vůbec nebyl. Jenom na tebe dohlížím, aby se ti dařilo dobře," klekl si k němu a díval se nahoru, do jeho tváře. Pak se tiše zasmál. ,,Co se týče osobních věcí, nesleduju tě. Máš svoje soukromí, nenarušil bych ho." Sprcha, spánek, jiné věci, pokud je Connor dělal. Nakonec, Thom u toho nemusel být s ním. Vlastně věděl, co jeho svěřenec zrovna dělá. To bylo kouzlo strážného anděla.
Connor se párkrát zhluboka nadechl. Nechtěně sebou jednou i škubl. Thomasova slova ho ale uklidnila. Musel se pousmát. Anděl vlastně vypadal stejně nervózně, jako on sám. ,,Promiň, asi ti to moc neulehčuju co" povzdechl si, ale pousmál se při tom.Vlastně byl rád, že když už má mít někoho, jako je strážný anděl, je to právě tenhle. I když se v andělských věcech vůbec nevyznal. Jeho matka ho učívala, že je svět zkažený, plný špatností a zlých bytostí. Když byl malý, bál se světa. Budil se s nočními můrami. A teď, když zjistil, že jeho matka měla pravdu, tyhle čisté bytosti mu dávaly naději, že zase tak zle na tom svět ještě není. ,,Jako karma? Takže, když budu dělat špatné věci, vrátí se mi to.." konstatoval. ,,To se ale trochu míjí účinkem, když to teď vím ne? Měl bys být neviditelný a dohlížet na mě, ale já tě vidím. To znamená, že je něco špatně? Že nejsem normální? Teda jako normální, jako ostatní normální lidi" Ze slova normální se mu zamotal jazyk. Vzpomněl si však na matčina slova, že jeho bratr je nějaká zrůda.. Mohla to být pravda? A mohl ji být i on? Ale doteď na sobě necítil žádné změny. Rozbolela ho z toho hlava a znovu sebou cukl. Ne, nad těmihle věcmi nemůže přemýšlet. Nedělá mu to dobře.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 12:17:39 GMT
Thomas poslouchal jeho slova. Obočí se mu stáhlo a vypadal, že z toho, co říká Connor, je nesvůj a nešťastný. ,,A co to znamená být normální? Je spousta magických bytostí, které nás vidí. Tedy... Démoni, epifanie. Vlkodlaci nás cítí. A lidé... Druidi a tenebris nás taky vidí. Je to v pořádku. Neznamená to, že je s tebou něco špatně. Zdá se... Že se ozvaly tvé schopnosti," něžně ho pohladil po hlavě. ,,Ale pořád jsi člověk. Obyčejný člověk. Jediná výjimka... Je to, že nás odteď uvidíš. Není to jen špatné. Pomáhá to vyhnout se mnoha problémům. A já... Tady budu, abych ti s tím vším pomohl," věnoval mu úsměv. Opravdu dokázal vypadat nevinně když chtěl. Ale to byla asi pointa celého andělství. ,,Pojď, tady nemůžeme zůstat," podal mu ruku, aby mu pomohl vstát. ,,Půjdeme k tobě, uděláme ti tvůj oblíbený čaj... A pak ti dám prostor na otázky. Je lepší, když ti je zodpovím teď. Tedy... Aspoň některé. Na spoustu věcí si musíš přijít sám... Promiň," sklopil hlavu, stydíc se za to, co právě řekl. Ale konec konců, byla to pravda. K čemu by pak spěl jeho život, kdyby mu všechno Thomas řekl?
Connor se mírně zamračil. Chápal, že se o něj Thomas chce jen postarat ale.. nebyl přece malé dítě, aby to nezvládl. ,,Ne. Nemusíš mi nic dělat. Však o nic nejde. Život jde dál, jako dřív. Jen mám.. řekněme speciálního spolubydlícího" Neznělo to tak špatně. Konec konců, když bude sám, bude si mít s kým povídat.Problém však nastane, jestli bude chtít být úplně sám. Jen potřeboval vytěsnit z hlavy, že s ním teď bude muset trávit opravdu hodně času, ať už bude chtít, nebo ne. Zvedl se a Thomase si obešel. Pak se vydal k rádiu na okně, které zapnul. ,, na otázky bude čas, teď tu potřebuju uklidit. A pak zkontrolovat pacienta." Zaculil se. ,,Máš oblíbené písničky, nebo tak něco?"
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 12:48:01 GMT
Thomas vypadal zamyšleně. ,,S úklidem... Rád pomůžu. Ale oblíbené písničky nemám. My nemáme nic takového, jako je rádio. Nebo... Počítače. Ano nerozumím tomu, jak fungují," nervózně se zasmál. Přišel si teď najednou tak trochu k ničemu, jak se tak poslouchal. Vlastně do téhle doby vůbec nezapadal. Možná bylo prostě nejlepší, když dělal, že tam není. Tedy, nikdo to nedělal, jednoduše nebyl vidět. Celou tu dobu, až doteď. Jistě že okamžitě věděl, co je jeho svěřenec zač. Byla tu jen jedna možnost. A Thom z ní nebyl zrovna nadšený. ,,Nejspíš prostě vyber, co máš rád. Spokojím se s tím," usmál se na svého svěřence. Bylo to tak jiné, když s ním mluvil. On byl jiný. Thomas cítil, že ho jen znervózňuje a proto vypadal... Poněkud sklesle. Netušil, co s tím udělat. Byl rád, že ho Connor vidí, ale nebylo to dobře. Měl mu pomáhat zpoza opony a tleskat při jeho úspěších. Teď se ale zdálo, že opona se rozpadla a on tu jednoduše stál. Anděl, prakticky k ničemu, s nulovými znalostmi. Přišel si opravdu hrozně. Ne pro sebe, pro Connora. Bál se, že tímhle všechno jen zhorší. Nechtěl, aby se Connor cítil špatně, protože tam s ním byl anděl, co rozhodně nepatřil do tohoto století.
Connor cítil stálé napětí v místnosti. trochu ho to zamrzelo. Cítil se.. provinile, že Thomase vidí. Nejspíš to komplikovalo spoustu věcí v Thomasově životě. Jistě i pro Connora to byla změna. Znamení, že život už nikdy nemůže brát tak úplně stejně. S tím se však smířil už tehdy, když mu kolem čtvrté ráno zavolal Cody, nejspíš úplně na šrot. Uvědomil si, že od té doby s ním nemluvil. Pamatoval si jejich rozhovor vůbec? Kdo ví. Každopádně, pro Thomase teď muselo být těžké, nahlížet na situaci z jiného úhlu pohledu. Viděl to na něm. Naladil na rádiu nějakou random stanici a hudbu ztišil, aby nepřehlušila jejich hlasy. ,,Takže, kolik je vlastně těch ras, nebo jak to mám nazývat? Slyšel jsem o démonech, vlkodlacích.. už vím že jsou andělé ale teď jsi zmínil několik dalších. Co jsou zač?" Naklonil hlavu a přitom si vzal hadru. Nechtěl, aby mu pomáhal s úklidem. Přišlo mu to pro anděla.. nedůstojné. Navíc, to že byl jeho strážce neznamenalo, že byl jeho sluha. ,, Ne, nemusíš mi pomáhat s úklidem ale pokud chceš, tak tam za těmi dveřmi jsou pooperační kotce. Můžeš zkontrolovat pacientku, jestli už se neprobrala" usmál se. Šlo o fenku. Nějaká kříženka nejspíš labradora s pudlem. Srazilo ji auto. Vypadalo to však, že se uzdraví. Thomas operaci musel vidět, když už s ním byl nějakou dobu.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 13:13:55 GMT
,,Rasy? Rasy jsou vlastně jenom tři. Nebo dvě, pokud to tak chceš brát. Lidé a andělské bytosti. Ať si říká kdo chce co chce, démoni bývali jako my. Vlastně jsme jedna rasa. Pak je tu ale kletba, vlkodlačí. Nerad je beru jako jinou rasu. A trest. Trest od andělů, po kterém se staneš epifanií. Je to duše, která bloudí a musí odčinit své hříchy z lidského života. Potom pokračuje a stane se andělem," usmíval se. Vypadal, že je rád, že to může vysvětlit. ,,Druidi a tenebris nejsou rasy. Jedná se o lidské čaroděje. Patří k nim ještě astromágové, ale ti nás nevidí. Tenebris jsou... Spjatí s energií Stříbrného města. Nedělá je to ale nutně zlými, tenebris se můžeš narodit. Nebo stát... Ale ti, kteří se jimi stali, nejsou dobří. Druidi," zvedl druhý prst, ,,Jsou bytosti přírody. Mají krásné poslání, pečovat o zvířata a lesy. O přírodu samotnou. Pak jsou tu astromágové. Vždycky mi přišli velice zajímavý, mají vztah s hvězdami a nocí. Iluze a světlo jsou jejich doména," vypadal, že je rád, že ho Connor poslouchá. Když domluvil, jednoduše kývl a vydal se podívat na pacientku. Chvíli se zdržel, ale pak se vrátil zpět s úsměvem. ,,Pořád spí. Je krásná. Mám moc rád psy... Myslím." Dodal to docela zadumaně.
Connor vypadal zaujatě, když Thomas mluvil. Všechny poznatky si ukládal do paměti. Zajímalo ho, jestli by tahle se odlišující lidi poznal. Rozhodně byl připravený se více dívat kolem sebe. Měl dojem, že je do téhle problematiky už natolik vtažený, že ji nemůže prostě ignorovat. Bylo tedy lepší se v ní zorientovat a připravit se. Začal celkem rychle uklízet, hlavně tedy dezinfikovat a čekal, než se Thomas vrátí od pacientky. ,,Výborně. Měla by se vzbudit až tak za hodinu ale někdy se stane, že se sedativa zpracují v organismu rychleji. Taky mám rád psy. Často přemýšlím, že bych si pořídil nějaké zvíře ale nejsem si jistý, že bych měl čas se mu dostatečně věnovat. Nechtěl bych, aby celý den sedělo v ordinaci, dokud jsem na to tady ale sám, asi by to jinak nešlo. I když, možná si pořídím něco jako želvu." zaculil se a dál pokračoval v uklízení. Nevědomky si u toho začal pobrukovat melodie, tak jak byl zvyklý, jakmile uslyšel aspoň trochu známou písničku.