DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 14:17:14 GMT
Thomas chvilku sledoval Connora s poněkud neutrálním výrazem. ,,Pořídíme si psa?" vyhrkl najednou. Chvilku na Connora hleděl, pak mu ale zrudly tváře a odvrátil pohled. ,,Myslím... Když o mě víš, tak nemám důvod se tvářit, že tu nejsem, víš?" pronesl trochu zasněne. Kdyby mohl vedle Connora žít jako normální člověk... Uvědomoval si, že to co právě chtěl, bylo poněkud sobecké. Zarazil se. ,,Nebo ne. Je to hloupé. Nejsem člověk, neměl bych žít jako člověk. Jsem anděl." Pořád tu ale byla ta bolestivá pravda o tom, že kdysi člověk byl. Nějaká jeho část pořád toužila po tom, aby se zase člověkem stal. A to si nemohl dovolit. Když tak myslel na lidi, znovu se mu vrátil obraz zrzavého vlkodlaka. Poslední dobou tu byl a odmítal zmizet. Docela jej to děsilo. Navíc, některá místa v Heathens mu přišla povědomá. Bylo to zvláštní. A strašidelné. Nikdy by ale nepřiznal, že možná žil svůj pozemský život tady. Ne nahlas.
Connor na něj překvapeně pohlédl. Pak se ale pousmál. ,,Jasně, pokud ho budeš venčit a hrát si s ním. Nějakýho velkýho a huňatýho" Zasmál se. Najednou se trochu zarazil. Proč se mu v hlavě jako první objevil obrázek Codyho? Ve výsledku ho to rozesmálo ještě víc. Takový tichý vtip, který nemohl pochopit nikdo, kdo mu nečetl myšlenky. Když se však uklidnil, zhluboka se nadechl a vydech, podíval se na Thomase poněkud vážněji. ,,Není to hloupé, pokud chceš psa, nějak to vyřešíme. Taky bych ho rád měl. Nebo jakékoli vlastní zvíře. Třeba se naskytne příležitost" Pokrčil rameny. ,,Každopádně, když už spolu máme žít, chci abys říkal svoje názory a přání. Pokud se pro to cítíš špatně, vezmi to prostě tak, že je to pro mě přirozenější, než kdybys mlčel a sledoval. To by mi příjemné nebylo.. Takže se opovaž tvářit, že tu nejsi." zaculil se. Doufal, že přesně tohle chtěl anděl slyšet. Něco mu říkalo, že by rád žil tak, jalo ostatní lidé. A on mu v tom bránit nechtěl. Vlastně by byl spokojenější, kdyby ho vážně mohl brát, jako spolubydlícího.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 15:23:37 GMT
Sledoval Connora a uvědomoval si, co pro něj ten člověk vlastně dělá. Nebo spíš... Co mu to vlastně nabízí. Přišlo mu, jakoby se z anděla stal z minuty na minutu prostě spolubydlícím. Nerozuměl tomu, jak to mohl Connor vzít tak dobře, ale nevzpíral se. Jak by taky mohl? ,,No... Dobře. Když budeš chtít," kývl anděl a zatvářil se trochu nejistě. Jen doufal, že z toho nebude další problém. Ale nakonec mu Connora přidělili, ne? Nemohla tu tedy být šance, že by jej potrestali ti nahoře za vlastní chybu. ,,Abych pravdu řekl... Zajímá mě jeden vlkodlak," přiznal Connorovi. ,,Přál bych si vědět, co je zač." Zjevně na vyzvání Connora zareagoval hned - chtěl přeci slyšet jeho přání, nebo ne? ,,Byl tehdy s tvým Codym. Nemůžu ho dostat z hlavy," podrbal se zlehka za uchem. No, Connor k němu měl být upřímný, tak proč by mu to prostě Thom neoplatil?
Connora to překvapilo. Proč by anděla zajímal zrovna nějaký vlkodlak? Najednou měl ale pocit, že mu někdo vygumoval mozek. A stačilo k tomu jedno slovo. ,,Počkat počkat? Jak to myslíš,,tvým" Codym? Je to prostě známý.. a chtěl mě sežrat.. a pak se mi ožralý omlouval.. a od tý doby se ani neráčil ozvat" Zarazil se. Plácal kraviny. ,,tohle označení je prostě divný.. ale co se týče toho druhého tak nevím" Pokrčil rameny. ,,Neznám ho, ale můžeme se zeptat. Za to nic nedáme. Možná bych mohl zavolat té.. Caře? Ne počkat, ta mi nedala telefon.." Zabručel. Nechtělo se mu volat Codymu. Měl z toho pomyšlení divný a nepříjemný pocit.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 17:33:52 GMT
,,Nenene! Takhle jsem to nemyslel!" vyhrkl anděl rychle. ,,Víš, jde o to, že možná znáš víc Codyů a tímhle jsem chtěl... Ah, co to plácám. Prostě to bylo první, co mě napadlo. Nezlob se," kajícně sklopil hlavu. Pak ale zamrkal. ,,Možná bys měl zavolat Codymu, pokud mi chceš pomoct. Psal ti, pamatuješ? Hodně zpráv, další ráno. Nečetl jsem je, jen jsem zahlédl jeho jméno... Otevřel sis je vůbec? Třeba jsi na to... Zapomněl." Prohlížel si Connora. ,,Pokud teda nechceš, nemusíš. Já jen... Nestává se mi, že bych něco nemohl dostat z hlavy. Myslím... Že to má co dělat s mým pozemským životem. Rád bych se dozvěděl víc," přiznal trochu rozechvěle a posadil se.
Connor se podrbal na hlavě. Věděl, že to takhle Thomas nemyslel.. Nechápal, co to do něj vjelo. Poslední andělova slova mu však způsobila přejetí mrazu po zádech. Vůbec si neuvědomil, že by Thomas kdysi mohl být taky člověkem. Tohle všechno teď pro něj muselo být opravdu těžké. Vlastně si neuměl představit, co by dělal on. Nemohl tušit, že si andělé své pozemské životy nepamatují. ,,Ne já se nezlobím, ujelo mi to. Jo, posílal mi zprávy." Právě z nich Connor usoudil, že si jejich rozhovor ani nepamatuje. A trochu ho to mrzelo. Tedy ne, že by ho mrzelo, že se Cody opil. Spíš, že jeho poslední zprávy za střízliva se týkaly omluvy za to, co říkal, když střízlivý nebyl. A od té doby nic. Přitom Connor se nezlobil. Vlastně byl rád, že s ním mluvil otevřeně, i když by to bylo lepší z očí do očí. Co to s ním bylo? Nechápal, proč ho tohle všechno tak strašně mrzí. Vždyť Codyho ani neznal. Že by síla osobnosti? S moc lidmi se tu neznal a tak se nejspíš snažil zuby nehty držet něčeho, co slibovalo nové přátelství. I když, kdo ví. Třeba o to Cody ani nestál, teď, když už znal jeho tajemství. Vždyť mu po telefonu sám řekl, že doufal, že se bude moct bavit s někým, kdo o ničem neví. Cítil se vážně divně, že by mu měl zavolat. Na nikoho jiného však číslo neměl a nemohl se na Thomase vykašlat kvůli.. pocitu. ,, Fajn, napíšu mu, ale jen kvůli tobě" řekl nakonec a šel si pro telefon. Byl na sebe naštvaný. Proč se mu to tak příčilo? Vždyť o nic nešlo.. Jsou přece dospělí a tyhle důvody byly dětinské.. To, že někomu někdo volá opilý po tom, co se ho pokusil sežrat je přece úplně běžná záležitost.. No možná né tak běžná ale rozhodně to není důvod se od někoho držet dál... ehm.. Našel si Codyho číslo a napsal mu krátkou zprávu. Nemohl mu jen tak napsat, hele, kdo je ten divnej týpek, co se objevil, když si demoloval bar.. Proto se to pokusil zaobalit nevinnou zprávou, ve které stálo, že mu dorazily vitamíny pro Světlanu, a jestli si pro ně nechce přijít. Naživo bude přecejen míň divné, že se dotazuje. Otazka však byla, jestli vůbec přijde.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 18:51:29 GMT
Thomas mlčky sledoval Connora a sám cítil jeho rozrušení. Lehce naklonil hlavu na stranu. Nechápal, jaký důvod má Connor se takhle cítit, ale raději se neptal. Cítil se docela špatně, že kvůli němu vyplavaly na povrch tyhle pocity. Zhluboka se nadechl a sledoval veterináře, jak píše SMS a trochu nespokojeně zamručel. Jen si Connora dal měřil. Nakonec však jen sklopil pohled. Chvilku poté, co Connor Codymu napsal, přišla zpráva nazpět. Psalo se tam, že Světlana uletěla, ale našel ji nějaký člověk z druhé strany Heathens a tak se pro vitamíny může stavit hned, až si pro ni pojede. Pokud to tedy Connorovi nebude vadit. Ze zprávy táhlo jisté... Nadšení. Thomas sledoval Connora. ,,Vážně ti nevadí tohle dělat? Psát mu kvůli mě? Jsem jenom anděl, víš," pronesl nervózně.
Když Connorovi přišla zpráva, nervozně si odkašlal. Nečekal to takhle rychle. Rozhodně nebyl připravený, aby sem přišel takhle brzo... SMS: Dobře. Nachystám to a odemknu ti dveře. Nemusíš klepat" odesláno. Trochu křečovitě zíral na mobil a pak ho prudce odložil. Vitamíny.. vitamíny.. Potřeboval najít vitamíny! Začal rychle prohrabovat poličky. Někde tady něco musel mít. Pak si uvědomil, že na něj Thomas mluví. ,,Tak zaprvé.. nejsi jenom anděl, jsi můj anděl a zadruhé.. Co mám dělat! Nejsem připravený! Nemám nic nachystaný!" Znovu se začal hrabat v poličkách. Nakonec něco vytáhl a položil to na stůl. ,, To by mělo stačit" oddechl si. Jak ale bude reagovat, až sem přijde? Od incidentu se neviděli a teď.. řekl mu, že na něj nahlíží pořád stejně, vážně to ale byla pravda? Sám sebou si nebyl jistý. ,,Ja mám strach.. " Vydechl najednou. ,, Určitě něco strašně podělám a on se urazí.."
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 19:36:47 GMT
Sledoval, jak Connor nervuje a když jej označil za svého anděla, na tváři se mu usadilo začervenání. ,,Víš, jsem si jistý, že všechno zvládneš skvěle," zakročil nakonec, když se mu už zdálo, že to jeho svěřenec přehání. Vydal se k němu a položil mu zlehka ruce na ramena. ,,Podívej se na mě. Není třeba tak vyvádět. Jsi úžasný, mladý muž. Máš toho spoustu před sebou. I kdyby se urazil, vždycky se to dá změnit. Věřím ale tomu, že nic nepokazíš, pokud nebudeš příliš tlačit na pilu. Prostě se uvolni," pak ustoupil a jeho obraz se lehce zavlnil, jak se znehmotnil. ,,Budu tu celou dobu... Pokud tedy budeš chtít. Můžu i odejít... Na chvíli."
Connor vydechl. Thomas měl pravdu. Měl by se uklidnit. O nic přece nešlo. ,, Ne.. byl bych rád, kdyby si tu zůstal.." Cítil nervozitu. Ano, choval se asi jako cvok a mohlo to vypadat až přehnaně. Pravda však byla, že měl strach. A tohle šílení mu pomáhalo vlastně celou situaci zlehčit. Přesměrovával svou mysl na řešení nepodstatných problémů, které s celým jeho rozpoložením vlastně neměli co dělat. Nechtěl být ten, který by Codyho soudil.Pravda však byla, že stále to byl vlkodlak. Vlkodlak, který by ho zabil, kdyby nebyl ten večer zavřený. Connor měl štěstí a dobře si uvědomoval, že tohle se může stát znovu. A nejspíš i stane. A když na to nebude připravený, prostě zemře. To byl fakt. Krutý ale pravdivý. Říkal, že ho bere stejně. Sám sebe přesvědčoval že mu věří. Pravda však byla jinde. Pravda, kterou nechtěl aby Cody zjistil. On sám si jeho situaci neuměl představit.
Post by Thomas (Ethan) on Jan 9, 2019 20:20:53 GMT
Thomas ho němě sledoval. Connor byl jako zaseknutý na místě. ,,Ano, dobře. Já tu budu s tebou. A teď se zhluboka nadechni a jdi otevřít ty dveře, aby se sem dostal. Nebudu mluvit, budu tu jen sedět nebo stát. Pokud by ses chtěl uklidnit, stačí na chvíli odejít. Půjdu za tebou," kývl a jednoduše udělal pár kroků ke Connorovi, aby mu rozcuchal vlasy, jakoby to byl jeho maličký bráška. ,,Utíkej. A neboj se. Určitě ocení všechno, co mu řekneš. Potom, co se stalo, všechno, co mu řekneš, pro něj bude důležité. Hm?" usmál se a sám sebe odstavil do kouta místnosti.
Pousmál se. Thomasova povzbudivá slova vážně pomáhala. Zhluboka se nadechl a vydal se ke dveřím, které poté odemkl, aby se Cody mohl dostat dovnitř. Srdce mu mírně bušilo. Ne, nechtěl couvnout. Čím dřív se tomu postaví čelem, tím líp.Chvíli tam zůstal stát a jen hleděl na dřevo před sebou, dělící ho od okolního světa. Pak vytáhl klíče a schoval si je do kapsy. Řekl mu, ať jde rovnou dál. Upřímně si totiž nebyl jistý, že by mu vážně došel otevřít. Měl takové chvíle, a nevěděl, co s nimi dělat. I z toho důvodu neměl moc přátel. Nepochopitelné věci, které dělal v různých situacích, a které spolu zdánlivě ani nemusely mít nic společného. Mírně posmutněl. Tentokrát ale ne Codyho vinou. Otočil se a vydal se zpět do ordinace. Zavřel poličky a trochu urovnal to, co rozházel.Mírně zesílil rádio a znovu se pustil do uklízení. U toho si pobrukoval a dokonce sem tam udělal nějaký taneční pohyb, nebo tak něco. Pomohlo to. Za chvíli měl zase úsměv na tváři.
Cody dorazil dost rychle. Chtěl to udělat, než pojede pro Světu a to znamenalo, že musí pospíchat. Přesto... Stál chvíli před dveřmi, váhal a čichal přes dveře pach veteriny a poslouchal zvuky rádia. Být tu Cara, asi by se zhroutila - tím si byl jistý. On byl ale nervózní z jiného důvodu. Pomalu sáhl po dveřích, na půl doufal, že bude zavřeno a on se otočí a odjede si pro papouška. Ale ne, bylo otevřeno. Vešel dovnitř a i přes pach dezinfekce jednoduše šel tam, kde cítil Connora - a taky slyšel hudbu. Hudba bylo asi to, co ho teď vedlo lépe. Nakonec tu cítil Connora všude. Nakonec se zastavil ve dveřích, jednoduše se o ně opřel a sledoval ho. Hudba na jeho uši byla až moc nahlas. Slyšel každou nesrovnalost, každé zakolísání hlasu. Bylo to hodně nepříjemné. Přesto... Se musel usmát, když slyšel, jak Connor pozpěvuje. Nějakou dobu tam prostě stál a zíral. Connorovi jen špitl jiný hlas do ucha: Je tady. Cody na sebe ale sám ani trochu neupozornil.
Connorovi se povedlo tak dokonale zabrat do úklidu, že si přes hudbu přichazejícího Codyho vůbec nevšiml. Když mu Thomas špitl do ucha, zpěv hned zarazil a zastavil svou dosavadní činnost. Nepřemýšlel nad tím. Cítil, jak se o slovo znovu pokouší stres. Nechtěl mu dát šanci a rozhodl se do setkání prostě skočit po hlavě. ,,To není moc slušné, takhle se přikrást. Co kdybych se tě lekl? Myslím, že by nebyl zrovna super zážitek mě křísit" nasadil pobavený tón a s úsměvem se ke Codymu otočil. Pak se ale vydal vypnout rádio. Nechtěl ho překřikovat. ,,Jsi tu rychle. Čekal jsem, že to potrvá déle, když jdeš pro Světlanu" řekl a šel pro vitamíny. Na chvíli trochu zazmatkoval, kam že je vlastně položil. Nakonec je ale našel
Cody se... Zamračil. Hodně zamračil. To v ten moment, kdy o něm Connor věděl bez toho, aby se otočil. Byl si jistý, že ho ani neslyšel. Nezareagoval v momentě, kdy přišel, ale až chvíli poté. Proto... Zaslechl jistý hlásek v rožku své hlavy. Navíc, něco tu cítil. Zamračeně o kousek ucouvl. ,,Musím uznat, že bych nečekal, že o mě budeš vědět dřív, než se rozhodnu ozvat." Vlastně ho to dost vykolejilo. Zhluboka se nadechl a protřel si oči. ,,Ne, pro Světlanu chci jet pak. Je to dobrá výmluva pro nás oba," pousmál se. Pořád byl ale neklidný. Nelíbilo se mu to. ,,Takže, jak jsi věděl, že jsem tady? Pochybuju, že jsi mě slyšel."