DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
,,Nápodobně. Měl by sis odpočinout starouši. Vypadáš unavený. Ten alkohol ti zjevně nedělá dobře. To je jen pro nás mladé" ušklíbl se a vzal si opět plnou skleničku, kterou do sebe opět hodil. [b,,Nebo si troufáš pít se mnou dál?"[/b] Nadzvedl vyzývavě obočí a přitom si doplnil skleničku. Nechtěl čekat, až mu Cody bude dolévat. Bylo by to otravně zdlouhavé. Když se chtěl znovu napít, zarazil se se skleničkou u úst.,,Co to bylo vůbec za člověka, který byl u toho baru? A co že se tam vlastně stalo? Zaslechl jsem, správně, žes tam byl zamčený?" mírně si růpl. Spustil se mu něco jako obranný mechanismus. Nechtěl se zabývat minulostí a jeho mozek prostě přepnul na méně bolestivou přítomnost.
,,Jo. Jednou nohou v hrobě. Abych si šel hledat hezkou lípu, no ne?" zafrkal pobaveně. Hodil do sebe nově nalitou sklenici stejně jako alfa a mrkl na něj. ,,Vždycky připraven to natřít mlaďochovy, jako jsi ty," pronesl jednoduše. Když se Victor ale zeptal na závažnější otázku, jednoduše do sebe hodil další skleničku. ,,To byl Connor. A ano, zamkl mě tam vlastní šéf. Taky bych si prosil, aby mě vyhodil za vlastní chybu," bručel si nespokojeně. ,,Ale věř tomu nebo ne, docela se o toho člověka bojím. Taky o to, co mu Cara řekla," zabručel. Ale... na tom teď nezáleželo. ,,Ale přeci se nechceš vymluvit, ne?" pozvedl nově nalitou skleničku. A tak? Noc ubíhala. Hezky svižně. Protože oba vlkodlaci nakonec skončili na šrot. A taky zmizela většina zásob alkoholu, protože opít vlkodlaka je fakt umění. Cody se probudil hlavou dolů z křesla až někdy pozdě večer. No a taky s obrovským bolehlavem. ,,Humm... Victore?" zabručel, ale jeho vlastní hlas ho stavěl do situace, kdy měl chuť si nacpat vatu do uší a nic neslyšet. ,,Mám kocovinu..." půlku včerejška si nepamatoval. Cítil ale ženský parfém a uvědomil si, že je jen ve spodním prádle. A díky bohu za něj. Kousek od něj ležela na gauči červená, sportovní podprsenka a on si uvědomil, že dole není sám. S vypětím všech sil se posadil, aby si všiml brunetky rozvalené na gauči - zjistil, že ho někdo mezi ránem a odpolednem, kdy šli nejspíš spát, posunul. Ale absolutně si nepamatoval, co přesně se dělo. Jen nějaké záblesky, když vyběhl z chaty a potkal dvojici slečen. Brunetku a černovlásku. Pak si už jen pamatoval... obličej brunety, docela z blízka. Byl rád, že se probudil se spodním prádlem. Asi se plánoval obléct a nevyšlo to. Každopádně po skoro celodenním tripu se zvedl a vydal se hledat toho, s kým dvě běžkyně a on skončili naprosto mrtví na chatě. ,,Victoreee?" zabručel a svět se mu trochu zhoupl. Tohle se mu už vážně nestalo dlouho, najít ženskou na gauči.
Victor se cítil, jakoby ho přejel parní válec. Netušil kde je, proč tam je nebo s kým je. Věděl jen, že ho absolutně všechno bolí. Kdesi z dálky slyšel volat svoje jméno ale absolutně vůbec se mu nechtělo reagovat. Chtěl si přitáhnout ruce k hlavě a protřít si bolavé oči, když najednou.. Nešlo to. Jeho ruce cosi obepínalo kolem zápěstí a drželo na místě. Rozespale zaklonil hlavu a zamžoural nahoru, když mu to došlo. Ruce byly svázané něčím, co vypadalo jako červený šátek za jeden z nosných sloupků dvoupatrové postele v jednom z pokojů. Alfa si pomalu ale jistě začínal srovnávat realitu. Když se rozhlédl kolem, zjistil, že leží na posteli nahý, a vedle něj nějaká černovlasá dívka. Zmateně zamrkal a nadzvedl hlavu, čehož okamžitě litoval. Měl dojem, že mu do ní někdo zabodal snad milion střepů. Cítil se, jakoby měl kolem sebe tunu stříbra. To ale nebylo možné.. v chatě žádně stříbro nebylo.. nebo snad.. Znovu se pokusil cuknout rukama, ale na to, že by to jindy zvládl bez sebemenší námahy, teď se už tak dost utažené uzle stáhly ještě víc, a to bylo tak všechno, čeho docílil. Se zděšením si uvědomil, že ho šátek nejen škrtí.. on i pálil. Hodně pálil. Hned si to neuvědomil kvůli nevolnosti a bolesti celého těla ale teď mu to bylo tak jasné jako to, že se právě stal součástí nějaké obrovské kraviny. ,,Cody!" Vyhrkl rychle, když si uvědomil, co že je to zapletené kolem jeho rukou, společně se šátkem. Nechápal, jak to dívku napadlo, každopádně se jednalo o stříbrný řetízek. Už chápal, proč se cítí tak strašně zesláblý. Ani zdaleka nešlo jen o kocovinu. Vydechl a zabořil hlavu do polštáře. S tím na chvíli stiskl víčka.
Cody nahoru dorazil po spletité cestě po schodech, což se jeho žaludku vůbec, ale vůbec nelíbila. Měl pocit, že vyklopí všechno, co do sebe za posledních pár hodin nalil. Když uslyšel hlas, okamžitě za ním vyrazil. Černovláska se jen zavrtěla a k alfovi se přitulila. Cody chvilku bloudil, prakticky nevyužil kvůli tomu bolehlavu svůj čenich. Když se ale konečně dostal do ložnice, kde byl Victor, oněměl v úžasu. To prve. Pak tedy následoval šok. Pak uvědomění, v jaké situaci ho to vidí. Kdyby necítil stříbro, nejspíš by si odběhl pro mobil a párkrát by si Victora blejsknul. ,,Jsi teda slušně v prdeli," podotkl, těžko přemáhajíc smích. Nakonec, takhle ho vidět... to bylo fakt něco. Chvilku váhal ve vstupu do místnosti, pak se ale sebral a vešel. Několikrát dloubl do černovlásky. Ta nakonec nevrle otevřela oči, pořád přitulená k vlkodlakovi. ,,Co je..." zabručela nespokojeně. ,,Hele, byla bys tak laskavá a sundala mu ta pouta?" ,,Sundej mu je sám, ne?" odsekla. Asi měla taky docela kvalitní kocovinu. ,,Prosím?" přidal Cody a černovláska se tedy opřela o alfovu hruď a natáhla se po poutech, která byla během vteřinky dole. Pak zabořila hlavu do polštáře těsně vedle Victorovi paže a spala si milosrdně dál. Cody se na Victora zakřenil. ,,Divoká noc... myslím, že mám po hlavě. Dáš si kafe?" Nechtěl kafe, chtěl dostat ten alkohol ven a vyběhat ho. To ale před tou holkou, ať už spící nebo ne, říct nemohl.
Když se Cody ukázal, Victor ho přes bolest hlavy propaloval pohledem hned, jakmile začal dusit smích. ,,Slušně v prdeli? A kdo mi tam pomohl, hmm?" Zamručel a bylo mu srdečně jedno, jak moc dvojsmyslně to znělo. To že Cody dívku budí mu dvakrát příjemné nebylo ale naštěstí to vypadalo, že na nějaké další dobrodružství nemá náladu, ani energii. Jakmile byl tedy volný, dal se na úlevný taktický ústup. Ačkoli, dle svého bolavého těla by se nejraději jen otočil na bok, stočil se do klubíčka a spal spokojeně dál, černovláska nečernovláska. Neměl absolutní tušení, jak se sem vlastně dostal. Na včerejšek měl jen opravdu mlhavé vzpomínky a bohužel, většina se týkala Codyho a jeho rádoby vtipů. Mírně zavrtěl hlavou a zvedl se z postele. Dívku v ní zakryl a sebral pár věcí, ležících na podlaze. Pak přikývl. ,,Jo, kafe zní skvěle, napřed se jdu ale utopit do sprchy" Pronesl a ani se neobtěžoval s oblékáním, jen se vydal do koupelny, kde už byla za chvíli slyšet voda. Victor se tam zdržel dlouho. Jakoby tam snad usnul. Nakonec však z koupelny vylezl oblečený a alespoň trošku připravený fungovat. Vydal se do obýváku, tiše kolem druhé dívky s tím, že hledal Codyho
,,Myslíš krom alkoholu?" pokrčil rameny Cody. No, on za to nakonec nemohl, že Victor dopadl jak dopadl. Kolem zápěstí mu stříbrný řetízek neomotal on. Když se Victor vydal do sprchy, Cody mu jen uvážlivě uhnul a zaculil se. No, taky měl bolehlav. Vydal se dolů a rozhodl se s tou kocovinou něco udělat. Po chvilce hledání našel mixér a taky zjistil, že brunetka už odešla, což ho jenom potěšilo. V ten moment se totiž vydal pro oblečení, co měl po celém obýváku. Když na sebe konečně nasoukal tričko a kalhoty, vydal se dodělat, co započal. Začal mixovat pár věcí, co našel v lednici a pak je nalil do dvou sklenic. Svoji vypil a nehezky se nad tím zašklebil. Pak teprve připravil kafe pro sebe. Když uslyšel ve vedlejším pokoji šum, vydal se tam i s hnusným drinkem, co svému alfovi strčil. ,,Na, na kocovinu. Pomáhá."Nebo minimálně placebo pomáhá. S tím se vydal zpět do kuchyně, dodělat svou kávu. Zjevně už v tomhle ohledu byl zběhlý. Nakonec, byl barman. Asi věděl, jak na kocovinu. Dalo se tomu věřit. Svoje kafe do sebe prakticky hodil. ,,No, byla to docela... zajímavá noc. Pamatuješ si něco? Protože já mám absolutní prázdno," přiznal.
Když se Cody ukázal s tím zvláštním driákem, Victor tomu úplně moc nevěřil ale každopádně Cody byl barman, takže měl s něčím, proti kocovině asi zkušenosti. Alespoň doufal. Vzal si od něj skleničku a raději si to moc neprohlížel. Ani se neptal, co v tom je. Jen poděkoval a vyklopil to do sebe tak rychle, jak mohl. Pro jistotu, že by se uprostřed rozmyslel. Musel se trochu zašklebit, když skleničku odkládal. ,,to je pěkně hnusný ušklíbl se, když došel do kuchyně za Codym. ,,Ne.. nic moc si nepamatuju. A bohužel, to co si pamatuju obsahuje z velké části to, co si dělal ty. Mimochodem, někomu jsi volal" Pobaveně se mu zablýsklo v očích.
,,Je to sice hnusný, ale je to účinný," pronesl vesele. Pak už jen kýval v porozumění, že jako chápe, že si nic nepamatuje... a pak ztuhl. Komu k sakru volal? ,,Ne. Nenenene... Ne!" Kafe nekafe, Cody se celý pobledlý vydal zpět. Když konečně vyhrabal mobil, šel do registru hovorů a... ,,NO DO PRDELE!" Kocovina nebo ne, tohle si zakřičet prostě musel. Přiletěl do kuchyně. ,,Proč jsi mě nechal mu zavolat? Victore! Mám totální průser, chápeš to?" Vypadal, že by s ním rád zatřásl, ale udržel se. ,,Jsem v háji, jsem v háji jsem v háji..." začal rychle ťukat SMS ve stylu: 'Hrozně se omlouvám, nechtěl jsem ti volat, ani nevím co jsem říkal' a podobné věci. Chudák Connor, další zpráva. Cody zjevně panikařil. ,,Už nikdy nepiju," promluvil pak smutně.
Victor se mírně škodolibě zaculil. ,,No, to bys neměl, koukej, jak z toho já pak dopadám, hanba ti! Tohle se alfovi nedělá" zavrtěl nad tím důležitě hlavou. Rychle ale přestal, protože se mu z toho pohybu trochu zamotala. ,,Ale myslím, že můžeš být v klidu. Pokud si to pamatuju dobře, tak po tom, co ses tu hystericky válel po zemi, ti zavolal zpátky, a vypadal si spokojeně. Jo a něco sis zapsal psal. Tím to končilo. Pak měl výpadek, a neměl absolutní tušení, co dělal, nebo jak se sem dostaly ty dívky. A když už byl u nich.. ,, Hele, neměl bys ještě jedno kafe? Nebo čaj. Měl bych ho zanýst.. do pokoje. A omluvit se." cítil se za dívku provinile.. A o ji teď nemohl ani odvést domů.
,,Jo, jakoby to byla moje vina, že jsi začal pít," bručel Cody naštvaně. ,,No a tos mi nemohl říct?" zastavil psaní uprostřed další SMS. ,,Jaký válení na zemi, proboha. To bych nikdy neudělal," zašklebil se a co se týkalo dívek... ,,No, jak chceš. Něco jim udělat můžeme. Ale ani nevím, jak se jmenují. Bylo by to docela trapný. Navíc myslím, že máme oba dva pořád zbytkáč. Stačí mi mluvit a mám v hlavě střepy," postěžoval si, ačkoliv tušil, že Victor to má úplně stejně. No co už, alespoň v tom nebyl sám, že? Pousmál se. ,,Ale... byla to dobrá noc," okomentoval to. ,,A taky asi ráno. A dopoledne." Kdo ví, kdy šli spát. Celé odpoledne ale prospali určitě, když už byl teď večer. ,,Hm... možná bychom měli jít oba domů. Když jsme spolu, nedělá to dobrotu," zakřenil se pobaveně, ale pak se chytil za hlavu. Vážně to bolelo.
Jistě, že je to tvoje vina, jsi barman, prakticky to máš v popisu práce.. a bohužel jsi ve své práci dobrý.. A říkám ti to teď, předtím si mě pořádně nepustil ke slovu" Ušklíbl se.O zbytkáči vůbec nebyla řeč. Měl dojem, že se mu hlava rozletí a vydat se domů, znělo jako dobrý nápad. O dobré noci měl Victor asi jinou představu ale určitě se neshodovala ani trochu s vylíváním srdíčka, alkoholem a sexem, co si ani nepamatoval, zakončený stříbrným řetízkem kolem zápěstí. ,, Máš pravdu.. Dobrot to vážně nedělá. A co chceš dělat ty? Vypařit se, nic jin neříct, a doufat, že si nepamatují naše obličeje? To není moc gentlemanské gesto.. Nehledě na to, že by mi tu samy mohli něco ukrást Podrbal se na hlavě. Bylo mnoho důvodů, kvůli kterým se necítil dobře, kdyby měl jen tak odejít a všechno tu nechat, včetně cizí holky v posteli.
Zašklebil se. ,,No, jsme zajímavé duo. Alespoň opití." Pronesl prostě a nalil si do hrnku od kafe čistou vodu. Byl unavený, bylo mu špatně a hlava ho neskutečně třeštila. Měl chuť jít a znovu to zalomit. Jenže... nemohl. Kvůli Victorovi teď cítil jistou zodpovědnost. ,,Jo, mohly by to tu vykrást," souhlasil. Pak se ale zarazil. ,,Ty, Victore... viděl jsi Světlanu?" zeptal se opatrně alfy a rozhlédl se. ,,Většinou mě budí ona," jeho hlas zněl náhle neskutečně nervózně. Co když se jeho drahému ptáčku něco stalo? Co když se někde šprajcl? ,,Victore, cizí ženský jsou mi jedno! Světlana tu není!" Vykulil na něj oči. ,,Nepamatuješ si, kde byla naposledy? Jestli uletěla... venku je zima. Co když uletěla a něco se jí stalo?" Papoušek. Codyho drahý papoušek, který kdyby zmizel... nejspíš by to vlkodlak nerozdýchal. Kdo by ho vítal doma něžnými slůvky a napodobeninami kulometu? O Světlanu jednoduše nemohl přijít! Jeho Světlana byla jeho svět. Otočil se a rychle vykráčel z kuchyně. ,,Světlo? Světlano!"
Vlkodlakovi chvíli šrotovalo, co za ženskou ze vlastně Světlana. Seplo mu to, až když začal Cody mluvit i lítání a šprajcování. Upřímně řečeno, nemohl říct, kde jeho papoušek je. Jen doufal, že když tropily to, co tropili, něco se ji náhodou nestalo. ,,Už ti někdy uletěla? Třeba se vrátí domů" Zkusil to Victor, pak se ale i on dal do volání, i když jeho hlas Světlana neznala, takže nečekal, že by na něj zareagovala. Pro jistotu vykoukl i ven. Snažil se vzpomenout, jestli nechaly otevřené dveře, nebo okna. Nezdálo se, ale co mohl tušit, jestli neodletěla, když je zrovna na chvíli otevřeli. Neměl tušení, jak se hledá takový papoušek. Zkusil zavětřit. Zdálo se, že tam Světlana docela poletovala, na některých místech však byl pach výraznější než jinde.
A Světlana... nic. Ať na ni volali, jak chtěli. Světlana prostě nebyla nikde k nalezení. Cody jen doufal, že se vážně vrátí, jak říkal Victor. Věnoval mu poněkud vyděšený pohled. ,,Asi je někde venku. Teda, kdo ví... možná někde spí. Budu doufat v to druhé. Každopádně ji musím jít najít. Budeš se zlobit, když tě tu nechám s těma ženskejma? Světlana je pro mě ale přednější než ony," pronesl, hledajíc už svou bundu a boty. Naštěstí bylo všechno v předsíni, takže nebylo nijak těžké to najít.
Victor si hlasitě povzdechl ale chápal Codyho obavy. ,,Jasně, jenom běž, je jasný, že ji musíš najít.. Já to tu nějak udělám" Povzdechl si, ačkoli neměl absolutně představu jak. Navíc mu hlava stále třeštila. Teď by byl rád za jakýkoli malý zázrak. Jako třeba to, že by se probudil doma, a zjistil, že celý minulý týden až doteď, byl jen zlý sen. Alespoň jedu pozityvní věc to však přineslo a to vztah s Codym. Měl pocit, že mu teď víc rozumí, a snad měl Cody ten samí pocit i co se týkalo jeho.