DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
Dobře, viděl za poslední den hodně podivných věcí, ale měnit se vydru v dospělou ženu... to ještě ne. A nebylo to jako z filmu. Tohle bylo reálné. Stalo se to přímo před jeho očima. Bylo to rychlé, ani okem nemrkl a už tady stála nahá žena, která si na sebe navlékla pouze košili. To jej dost vyvedlo z míry a popravdě ani nestačil uhnout pohledem. Díval se, dost zaraženě, že i zapomněl na kočku, která se k němu stále lísala a vrněla. Než se otočila, stihl si akorát prohlédnut její bílé ladné nohy a krásné zrzavé vlasy. Nakonec, jako kdyby se probudil z transu, zavrtěl hlavou a zamrkal. Ok, takže nejen, že se tu lidí mění v obří lidi, ale dokonce i ve vydry. Co mě ještě čeká? Mluvící stromy? "Uh, pardon. Nevěděl jsem..." No jasně, jak mohl vědět, že se ta zrzka mění ve vydru? To by bylo snad to poslední, co by jej napadlo. Pak zmínila vlkodlaky, za kterými toho kluka žena poslala. "Takže vlkodlaci... jasně. Vy jste taky něco na ten způsob?" Neodpustil si. Měl hodně otázek, opravdu spoustu, jako kdyby mu v očích běhaly jen samé otazníčky. Nakonec raději vstal z gauče a natáhl k ženě ruku, aby si s ní potřásl. "Promiňte, měl jsem se nejdřív představit. Jsem Jacob Lopez a... pokud se nepletu, viděli jsme se ve snu." Zvláštní vysvětlení, ale jak jinak to měl říct? "Prý... jsem měl za vámi jít. Tak jsem tady," pokrčil rameny a otočil se na Connora, jako kdyby doufal, že taky něco řekne.
To, že do domu vběhla vydra tak nějak přešel ale to, že se proměnila v nahou ženu ho chtě nechtě překvapilo. Nebyl to sice takový šok, jako když poprvé viděl vlkodlaka, nebo když se před ním z ničeho nic objevil Thomas, vlastně měl pocit, že čím víc se těchhle věcí dělo, tím otupělejší k nim byl, ale pořád to bylo něco, co ho nenechalo úplně klidným. Místo toho, aby však přemýšlel nad dívčiným zadkem nebo boky, jak by se asi od muže očekávalo, ho zaujala myšlenka, jaké to asi je být vydrou? Když přišel na to, že ten pocit stejně nikdy nezažije, zaujal ho fakt, že promluvila o vlkodlacích. Jak to tak viděl, v Heathens byla spousta zvláštních lidí a očividně se mezi sebou znali. Bylo zvláštní pomalu vplouvat do toho ,,druhého" světa, plného tajemství. Nezáviděl však Jacobovi. On už měl svůj prvotní šok za sebou, kdežto strážník se s tím zdá se právě vyrovnával. Nakonec zachytil Jacobův pohled. ,,No, já jsem tu spíš doprovod.. I když, nové zkutečnosti si poslechnu vždycky rád" Usmál se. Přece jen, vypadalo to, že je oba svým způsobem pozvala. Natáhl se po skleničce a krátce se napil.
Post by Adrian Brennan on Mar 6, 2019 13:05:28 GMT
Adrian se na matku překvapeně podíval a pak se jeho pohled rozzářil. Dostal významný úkol? Jít sám do vlkodlačí chaty, to bylo vzrušující. Rychle přikývl. ,,Jasně! Jaký dopis?" Vyhrkl rychle a podíval se na Chipa. Taky už chtěl rozumět zvířatům. Nestěžoval si však. Věděl, že pokud chce být jednou správný druid, musí být trpělivý. Když ho pak Peggy pochválila, spokojeně se usmál. ,,Chceš taky šťávu? Ještě tam trochu je?" Zaklonil hlavu přes opěradlo, aby se na matku mohl podívat. V duchu se už ale viděl na neočekávané cestě za vlkodlaky.
Její pohled padl na Jacoba a přeměřila si ho pohledem. ,,Přijde ti, že se vlkodlaci mění na maličké vydry?" pronesla káravým tónem, trochu ji to urazilo. ,,Jsem člověk, stejně jako vy dva. A mám schopnosti jako by dva.oje ale nepochází od démonů a ani nejsem prokletá jako vlkodlaci. Takže ne, nejsem si s vlkodlaky vůbec podobná, pokud pomineme vlčí podobu." Vysvětlila a pak se usmála na syna. ,,Dám ti ho," pronesla a vydala se do kuchyně. Když se vrátila, měla na sobě už i kraťasy. Zjevně měla oblečení všude po domě. Předala synu dopis a podotkla: ,,Vem si gumáčky, budeš muset vzít řeku přes kameny a to by se ti promočily boty. Dávej si pozor, abys neuklouzl, ano?" Pak se její pohled vrátil na dvojici. ,,Ano, viděli jsme se ve snu. Proto to prý není potřeba. Pamatuji se, co jsem vám řekla." Nebylo těžké pro ni přepínat od rozhovoru s muži na syna. ,,Ne, díky. A teď utíkej, ať jsi doma co nejdřív. Pokud se venku mezitím setmí, požádej Victora, aby mi zavolal a já se pro tebe stavím, ano?" dala instrukce synovi a do prstíků mu vložila onen důležitý dopis. S tím už věnovala plnou pozornost těm dvěma. ,,Ano, jste vzhůru," přitakala Peggy. ,,Oba, pokud vám, to zatím nebylo jasné. Ale je tu nějaký důvod, proč jste ze mě tak nervozní?" věnovala Jacobovi další úsměv a následně se podívala na Connora. ,,Bylo těžké mě najít?"
Post by Thomas (Ethan) on Mar 6, 2019 13:21:41 GMT
Je jen jedno jasné pravidlo. Nikdy nenechat svěřence bez dozoru. Naštěstí lehce Connora našel, protože se po jeho stopě vydal už v moment, co ucítil, že se vzbudil. Nechtěl ho vyděsit, ale zjevně se podařilo. V duchu se proklínal. Když konečně dorazil k tomu zavátému domku, chvilku váhal... Pak se ale rozhodl to vzít vrchem, kdyby náhodou. Aby nerušil svým epickým průchodem, dveřmi. Když se na něj dolů zahleděl, už byli jen tři a Thomas roztáhl křídla, aby si je přeskládal na zádech a neříkal nic. Jen se usmál já Connora, pokud se podíval jeho směrem.
Dobře bylo spoustu věcí, co Jacob nevěděl. Proto pokrčil rameny. „No… vzhledem k tomu, že o existenci vlkodlaků slyším poprvé…“ podrbal se na čele a těžce vydechl. Vynesla zde tolik informací na povrch, že si to musel Jacob všechno srovná v hlavě a hlavně… nepropadat nějaké panice. Bylo fakt těžké tohle všechno přijmout jako pravdu, ale když už zvládal číst myšlenky a pak viděl ženskou, jak se mění z vydry… věřil už všemu, co tady řekla. Takže existovali démoni a andělé. Existovali vlkodlaci a pak lidi, co se měnili ve vydry a očividně i vlky nebo prokletí lidi démony, co uměli číst myšlenky. Jako sci-fi film by to byl drsný, ale tohle byla realita. Skutečná realita a měl teď pocit, že mu z těch všemožných myšlenek a otázek pukne hlava, zvláště, když připočítáme myšlenky jiných, které Jacobovi lítaly do hlavy také. Jako chlap měl opravdu problém tohle všechno do hlavy nacpat najednou a pochopit to. „Takhle… já… se o tom všem bláznovství dozvěděl až dneska. Uh… chvíli jsem si myslel, že se odvezu do cvokárny,“ vydechl a raději se posadil. Cítil, jak jej nohy chtěly odnést jinam. Pryč od tohoto domu, pryč od města a jít si zase žít svůj nudný policejní život plný holek okolo. Popravdě jej to fakt hodně lákalo, ale zároveň jeho mysl se chtěla o tom všem dozvědět víc. Teď už ano, nemohl by zase žít věčně v nezodpovězených otázkách. Musel se na to napít a tak to také udělal. „Takže ty jsi… co vlastně? A co jsem vlastně já? Lezu pořád někomu do hlavy, aniž bych chtěl… prý za to může démon. Co jsou ti démoni zač?“ Pak si ale vzpomněl, že řekla, že schopnosti mají oba dva. Otočil se s tázavým pohledem na Connora, „A co jsi zač ty?“ Zamračil se. Netušil, že je taky nějaký nadpřirozený kdo ví co. Otázka, proč je z ní tak nervózní jej pobavila. Byla směšná. Proč asi? Teď už si to mohla zjisti sama. Neměl ani čas odpovědět, protože nahoře v dalším patře se něco mihlo a Jake si toho nemohl nevšimnout. Stál tam muž, ale… měl křídla, bílá a opeřená, jako pták. Tohle určitě musel být anděl. Andělé bývali vždycky označováni jako postavy s křídly. Určitě to byl anděl. Díval se tam, jako kdyby snad viděl ducha a na chvíli zapomněl, co všechno kdo říkal. Ani kluka si nevšímal. „Uh… máš v domě anděla?“ hlesl a nespouštěl z něj oči.
Connor si tiše matku se synem přeměřil. Přišlo mu, že je trochu zbytečné nabádat kluka, jakým byl Adrian, aby si vzal gumáčky ale na druhou stranu, ten samý kluk si myslel, že mu chcou matku prodat. Jeho mentální vyspělost očividně byla na nižší úrovni, než na jakou vypadal a šlo těžko říct, který z aspektů za to může. On by se asi tak ochranitelsky a starostlivě nechoval, mít takhle starého syna. Na druhou stranu, pokud ten kluk vyrůstal ve světě, který on právě objevoval, moc se Peggyiným obavám nedivil. Konec konců, tohle mu nenáleželo soudit. ,,K té nervozitě.. možná by pomohlo začít od základů, jako třeba, co přesně jste zač." Pokrčil Connor rameny a přitom se podíval na Jacoba. ,,Nebo alespoň něco takového.. o některých věcech už vím, ale abych byl upřímný, tady se taky trochu nechytám" Pak znovu pohlédl na zrzavou ženu. ,,No, chvíli jsme bloudili." Přiznal. Kdyby dům nehledal, asi by si ho moc nevšiml. Pak se odmlčel a nechal mluvit Jacoba. Jeho dotaz ho ale zarazil. ,,Ehm já? Člověk, pokud vím. Někdo kolem mě sice tvrdí že jsem zvláštní ale já nečtu myšlenky jako ty ani nedělám nic neobvyklého krom toho že.." Zarazil se, protože mu Jacob skočil do řeči s další otázkou. Téměř hned otočil hlavu po směru, jakým se koukal. Na tváři se mu chtě nechtě objevil nadšený úsměv, když Thomase uviděl. Byl úžasný pocit, mít ho zpátky. Nebylo to dlouho, co se stal jeho strážným andělem, ale přesto se teď bez něj cítil neúplný. Jeho nadšení ale rychle vystřídalo překvapení. Očima sjel opět na Jacoba. ,,Počkej.. ty ho taky vidíš?"
Post by Adrian Brennan on Mar 6, 2019 14:31:51 GMT
Adrian čekal, zatímco se Peggy vydala do kuchyně. Vypadal nadšený a nedočkavý. Jakmile se vrátila s dopisem, rychle se po něm natáhl a zkoumavě si ho prohlédl. Nevypadal nějak zvláštně. Rád by věděl, co je uvnitř ale neptal se. Na to bude čas později, nebo se třeba něco víc dozví u vlkodlaků. Každopádně dopis bezpečně schoval a na matčino varování přikývl. I na to, aby sám nechodil po tmě v lese domů. Pak seskočil z křesla a rozběhl se obout a teple obléct. ,,tak poleť Chipe!" Zavolal na ptáčka a za chvíli už bylo slyšet klapnutí dveří. Co se řešilo v obýváku už neřešil.
,,Jsem druid," odpověděla Jacobovi. ,,Určitě jsi o nás slyšel. Máme hodně fantasy ztvárnění, I když málo která jsou pravdivá. Neumíme léčit lusknutím prstu, ani nemáme spřízněnou duši nebo nedokážeme oživovat stromy," po tváři jí proběhl náznak pobavení. ,,A co se týče vás, pánové, jste tenebris. A dle všeho přirozeně, když nevíte, o co jde. Druhá možnost je ještě smlouva s démonem." Vysvětlila. ,,Moc se s tím nechlubte, většina tenebris je na své soukromí háklivá a démoni se zbaví každého, kdo na naší komunitu příliš upozorňuje," vysvětlila. ,,To neznamená, že to nemůžete říct matce nebo přítelkyni... Týká se to široké veřejnosti," dovysvětlila. ,,A lidé jsme všichni tři. Jen máme magické nadání," další dodatek. Pak Jacob promluvil ohledně anděla a Connor vypadal... Šokovaně. Peggy v první moment projela tělem úleva a i v myšlenkách poděkovala přírodě za svou zdravou paranoiu. Potom udělala několik kroků vpřed a podívala se nahoru, kde skutečně stál anděl. ,,Pojďte dolů, udělám vám všem třem kafe... Asi je na čase, abychom začali oba vysvětlovat, taky mám pár otázek," široce se na Thomase usmála.
Post by Thomas (Ethan) on Mar 6, 2019 21:05:12 GMT
Thomas nevypadal nijak šokovaně, když ho viděl i Jacob a následně na něj reagovala i Peggy. Spíš so povzdechl. ,,Na co jsme nehmotní, když nás stejně všichni vidí?" podotkl spíš sám pro sebe a zhmotnil své tělo, jen aby sešel dolů. Křídla hmotná neměl, ale samozřejmě je dvojice na gauči viděla. Usmál se na Jacoba. ,,Ahoj, já jsem Thomas. A... Neměl bys o mě vědět... Ale zdá se, že není jiná možnost," pousmál se a pak se zatvářil provinile. ,,Byl jsem navštívit hřbitov, omlouvám se. Vím, že jsi byl nesvůj z toho, jak jsem zmizel," sklopil oči a v myšlenkách i na povrch se kál. Na slova Peggy velice neochotně kývl. Nechtěl odpovídat... Ale vypadalo to, že se tomu nevyhne. ,,A co trochu jídla? Connor lépe bere informace, když u toho má plný žaludek," navrhl druidce.
Tak to, co viděl bylo skutečné. Nebo spíše... on byl skutečný. Opravdu tam byl anděl a Connor byl z toho také celý překvapený, že Jacob anděla viděl. A očividně to byl ten Thomas, o kterém se v myšlenkách zmiňoval. A jeho představení mu jeho domněnku potvrdilo. "No, tak teda ahoj, já Jacob... huh... jsi první anděl, kterého vidím. Promiň, ale... dneska je toho tady na mě fakt moc..." nervózně se zavrtěl v křesle a na chvíli odvrátil zrak. Ta křídla. Ta křídla byla tak nezvyklá. Skutečně vypadal jako andělé, co bývají většinou ve filmech. A tohle bylo mnohem skutečnější. Nejspíše mnoho příběhů a legend bylo opravdu skutečných. Napadlo jej, jestli ještě náhodou neexistuje něco, jako je bůh, když už po světě lítají andělé, ale tahle otázka byla zatím v pořadí. Před ní bylo ještě spoustu dalších. Raději se nakonec podíval po Peggy. Ona byla druid. Jistě... druidi byly většinou spojování s přírodou, proto ty změny ve zvíře. Co dál umí, to jej také zajímalo. Více jej zarážela informace o tom, kdo vlastně je. Tenebris. To slovo nikdy neslyšel. A on se jím stal bohužel náhodou nebo spíše... jej zmanipuloval démon. Lucifer. O tom už věděl a pěkně toho teď litoval. Trochu jej děsilo, co všechno obsahuje ona smlouva... nechtěl nad tím přemýšlet a jen těkal očima z Peggy na Thomase nebo Connora. Nemohl si nevšimnout, jak se k sobě mají, tedy díky myšlenkám. Něco jako moc dobří přátelé nebo tak něco. Nerozuměl tomu a nevěděl, co si o tom myslet. "Vy dva... jste nějak propojení nebo tak...?" vypadla z něj první otázka po takové době. Ale špatně ji položil, možná se na to ani neměl ptát, ale netušil... co dřív ze sebe vypustit. "No... budu asi raději, kdybych se dozvěděl o tom důležitějším a to... co všechno nadpřirozeného se v tomhle světě skrývá? Mám pocit, že za chvíli uvidím z lesa vylézat trpaslíky nebo víly..." musel se tomu sám tiše zasmát a raději si na odreagování strčil do úst pár tyčinek.
Tenebris. To slovo už slyšel, ačkoli nevěděl, co to znamená. Pořád to nechápal. Nechtěl se ale ptát. Na rozdíl od Jacoba bral věci tak, jak jsou. Tak nějak předpokládal, že každá informace si k němu najde cestu svou vlastní rychlostí. Neměl rád, když se na něj vychrlilo všechno naráz. I kdyby ale jeho ,,nadání" spočívalo jen v tom, že dokáže vidět Thomase, stačilo by mu to. Nestál o čtení myšlenek, ani nic takového. Vlastně teď Jacoba dost litoval. Nebyl ve snadné situaci. Poté se podíval na Peggy, která promluvila na Thomase. Neubránil se menšímu bodnutí žárlivosti. Z jeho anděla se teď stalo něco jako veřejná atrakce. Thomas však nevypadal, že by z toho byl nějak nadšený, stejně jako Connor. ,,Nic se neděje. Máš i vlastní věci na práci" Přikývl na jeho omluvu. Rozhodl se tím však dál nezaobírat. Nechtěl přemýšlet na Thomasovými důvody, když to právě v tuto chvíli bylo, jakoby to vyřvával do soukromého rozhlasu. Místo toho se posunul, aby andělovi udělal místo. Pokud si tedy chtěl sednout. Pak ale zrudl. ,,To není pravda.." Zamručel. Na to se podíval na Jacoba. Až teď ho napadlo, jak je asi musí vidět on a zrudl snad ještě víc. Podrbal se na hlavě. ,,No, ano.. Thomas je můj strážný anděl." Trochu se pousmál a doufal, že tím neprovalil státní tajemství.
Peggy na Jacoba pohlédla a těžko říct, co se jí honilo hlavou. Tedy... Pro kohokoliv jiného. Její první myšlenka patřila právě tomu, že víly a trpaslíci jsou pohádky a že to snad nemyslí vážně. Jistě, věděla že je zmatený - ale jednalo se o její myšlenky a ať si myslela co chtěla, pořád to neznamenalo, že ho dole toho nějak odsuzuje. ,,Nevím, co všechno existuje. Je lehké se na něco takového zeptat, ale mnohonásobně těžší odpovědět. Můžou být tisíce bytostí, o kterých jsem nikdy Neslyšela. Stejně tak jich může být hrstka ne o žádné," podotkla. Zjevně se nehrnula do toho jim všechno vysvětlovat. Nakonec jsou tenebris... Ne moji učedníci. Tenebris se nedalo dost dobře věřit, i když Peggy jim byla nejspíš otevřenější než jiní zástupci lidské magické komunity. ,,Jídlo... Vlastně mám. Po dlouhé době jsem nám udělala s Adrianem jídlo s masem. Těstoviny se špenátem, smetanovou omáčkou a kuřecím masem. Ráda vás pozvu, nejsme na maso zvyklí a tak to jíme málo... A byla by škoda, kdyby se zkazilo." Zjevně dala na Thomasovo doporučení.
Post by Thomas (Ethan) on Mar 6, 2019 22:51:36 GMT
Thomas se na Jacoba podíval, s naprosto vážným výrazem. ,,Jistě. Pouto mezi námi je nepřetržitelné," pronesl a vypadal... Že to myslí naprosto vážně. No, nejspíš i myslel. ,,To bude určitě Connorovi chutnat," pochválil jídlo zvesela anděl, který tak nějak tušil, že Connora prostě nacpe, ať už člověk chtít bude nebo ne. ,,A zas tak moc bytostí není... Aspoň co o nich my víme. Lidé, andělé, démoni, epifanie, tenebris. Pokud mají něco démoni v rukávu," pokrčil rameny. Kletby neměl rád a držel se od nich daleko, jistě by mu nebylo ani trochu příjemné, kdyby se s nějakou prokletou bytostí musel setkat. Pak se zhluboka nadechl a peří se mu zachvělo na zádech. Podíval se na Jacoba. ,,Jak to zatím berete? Nedělá se vám špatně, nemotá se vám hlava? To je.. Normální," posadil se na místo uvolněné Connorem a trochu se na něj bokem namáčkl. Cítil se dost nesvůj. V této místnosti toho se zrzkou věděl asi nejvíc, ale tak nějak netušil, jestli vůbec může mluvit... Bylo to divné.
Takže i pravda o strážných andělech existovala. A podle myšlenek Connora a Thomase to byla pravda. Bylo to zvláštní... to pouto. Ani nevěděl, co si má o tom myslet. Ale napadlo jej... "Strážného anděla má každý?" Tato otázka mířila na Thomase. Zajímalo jej to. Pokud měl takového anděla i on, asi by jej teď začal dost litovat. Nacpal si do pusy další tyčinky. Uvědomil si, že má celkem dost velký hlad, když od rána moc nejedl. A když už se tu zmínilo jídlo, tak nebyl proti. "Za takovou pohostinnost budu vděčný," usmál se na Peggy. Znělo to dobře, až moc dobře a vypadalo to, že tady ještě nějakou chvíli posedí. Teď se mu povedlo se zaměřit alespoň na myšlenky od Peggy. A ty byly zajímavější. Očividně na tenebris nebyla zaměřená. Nejspíše tyto skupiny, jako byli druidi nebo tenebris, spolu nijak nespolupracovaly. "Jsou tady ve městě ještě další tenebris jako já a... tady Connor?" Další otázka. Byl jimi úplně přeplněný. Ale tohle byla taky jedna z těch, co chtěl opravdu vědět. Pokud tady byl někdo další, kdo umí číst myšlenky, jako on... musel jej poznat. Nejlépe, aby to byl někdo, kdo s tím má velké zkušenosti a ví, co dělat. Třeba by jej naučil čtení myšlenek potlačit. Už tak měl problém se soustředit na víc osob najednou. Nakonec padla Thomasova otázka a Jake se podrbal ve vlasech. "No... chvílemi mám pocit, že mi pukne hlava. Pořád slyším něčí hlasy... Ze začátku jsem myslel, že se z toho zblázním... Nevím, jak to... zastavit," zamračil se pro sebe. Pořád z toho byl dost na větvi.