DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
DATE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc sed cursus metus, quis facilisis nunc. Nunc in nunc facilisis, posuere risus non, feugiat magna. Praesent sed metus dolor. Curabitur id rhoncus ipsum, in ornare tellus. Suspendisse potenti.
Jedná se o dům a zároveň něco na způsob shromaždiště pro všechny ztracené duše, které by si přály studovat magii. Nachází se v lese, avšak nijak daleko od lesa. Taktéž k němu vede cesta, takže je možné se sem dostat i autem, ačkoliv sem nikdo autem nejezdí. Okolí je pečlivě udržované, krom podzimu. Tehdy se po zemi válí spousty listí, které všichni kvůli jeho kráse odmítají uklidit.
Při bližším pohledu poznáte, že se jedná o dvoupatrový dům. Dole je možné najít kuchyňku, sprchu a taky velkou společenskou místnost. Nahoře je trojice pokojů, jeden z nich patří Peggy. Je velmi jednoduché se zde zorientovat, ačkoliv někteří tvrdí opak. Někdy tu bývá Peggy sama, ale většinou tu najdete alespoň zvířata, která si za ní přišla postěžovat a nebo se pomazlit. Některá jsou i zraněná - o ty se stará.
Post by Peggy Brennan on Oct 21, 2018 23:06:20 GMT
Vedla vlka rychlým krokem směrem k místům, kde byl její domek. Tedy, nebyl jenom její. Vlastně ho nějakým způsobem pořád splácela. Když totiž chcete vzdělávat ostatní druidy, potřebujete větší velikost domu... maličký by nestačil. Navíc, už teď nebyla sama. A to se netýkalo jenom zvířat. ,,Ano, mám," odpověděla mu. ,,Starám se o celý... ale v mém vlastnictví je jen březový hájek asi kilometr odtud. Nemám ráda, když se tam loví," usmála se. ,,Pokud se ale chcete kochat, nic vám ve vstupu nebrání." S tím pokračovala dál, spíše v tichosti. Pak se napojila na už vyšlapanou cestu a dorazila až k vyježděné cestě a o kousek dál už k domku. Tvářil se mezi stromy poněkud nenápadně, ale nebyl to zas takový prcek. Šla dál, ani nevytahovala klíče. Ukázala se, že to je způsobeno tím, že vůbec nebylo zamčeno. Vešla dovnitř, zarazila se a povzdechla si. Zevnitř se ozývalo skutečně mňaučení. ,,Šedivko, tady být nemůžeš. Chápu, že ten pes tě vytáčí, ale tady to prostě nejde," začala se bavit s tvorečkem, co si hověl na gauči. ,,Jestli budeš zase pronásledovat Chipa, věř mi, že budu naštvaná." Odhodila batůžek do rohu, zavěsila bundu na věšák vedle dveří a pokračovala dál. Tma jí zjevně nevadila. Tedy, jeden by si to myslel... dokud nezakopla o nějakou stoličku a další zvuky nenapovídaly o tom, že skáče po jedné noze. ,,Au, au, au... sakra..." dovolila si zaklít a pokračovala dál. Pak konečně rožnula lampičku v rohu místnosti. Ukázalo se, že nebyla žádná vstupní místnost, ale rovnou obyvák. Z toho vedly schody, dvoje dveře... a dál nic. Celý spodek byla víceméně obývací místnost. ,,Asi by bylo fajn jít do kuchyně... nechci nikoho vzbudit." Kývla k jedněm dveřím. ,,Šedivko, buď té lásky a zhasni aspoň." Kočka na vlkodlaka zasyčela, ale k lampičce se vydala.
Post by Victor Murphy on Oct 21, 2018 23:22:47 GMT
Prosbu o lovení odsouhlasil pokývnutím a dal tak najevo, že ji bere v potaz- Její domek byl hezký, To musel uznat. Bylo zde cítit spousta pachů. Mimoděk i ten kočičí. Oči u mírně zasvítily ale ne tolik, aby si toho někdo všiml. Mňoukání nešlo přeslechnout a alfa se při tom musel ušklíbnout. Jistě že tu musela mít kočku, co jiného taky čekal. Zastavil kousek od dveří a nechal ji prostor tvorečka někam mírně odklidit. Co oceňoval bylo, že kočka neutíkala. Nebyla to taková výzva. Poznámku o psovi ovšem přešel s nesouhlasným zamračením. Snad by i něco namítl, kdyby ho slečna pustila ke slovu. Ta se ale hned vydala po tmě dovnitř. Udělal pár kroků za ní, když se zevnitř ozval hluk a klení. ,, To bude karma za toho psa" pronesl spokojeně. Vydal se dál a zavřel za sebou dveře. Zanalizoval že jeho bunda visí na věšáku, pak se vydal za Peggi do kuchyně. ,, Nevěděl jsem, že dokáže kočka zhasínat" poznamenal udiveně. Při tom se po zakomplexovaném syčícím stvořením otočil. Nakonec zastavil v kuchyni. ,,Koho nemáme budit?" nedala mu zvědavost.
Post by Peggy Brennan on Oct 21, 2018 23:43:26 GMT
Peggy prvně vytáhla kočičí kapsičky. Tady byly přesně vidět druidí priority. ,,Když už mi sem kvůli tomu psovi chodí, donutila jsem ji, aby se aspoň naučila zhasínat. Občas někdo zapomene zhasnout," odpověděla Victorovi a kapsičky ze sáčku vymačkala do misky, která stála na zemi. V kuchyni bylo koček cítit ještě víc, takže sem nejspíš chodily pootevřeným oknem. ,,Nechápu to. Lidi si pořídí kočku a pak si domů vezmou ještě psa, který ji prohání všude, kam se dostane," zavrtěla nad tím hlavou. Kývla vlkovi k židli u stolu. ,,Mého syna. Spí nahoře s Chipem. To je vlastně náš jediný společník - všechno ostatní se sem nastěhovalo bez našeho souhlasu," zazubila se. ,,Čaj, kávu, čokoládu?" zeptala se a začala přehrabovat v poličkách. Mezitím taky postavila vodu - dělala to staromódně, skrz hrnec. Rychlovarná konvice tam nikde nebyla k nalezení. ,,Šedivko, nechoď sem," zabručela ke kočce, která úspěšně zhasla a pak se vydala pro kapsičky, vlkodlak nevlkodlak. Žrádlo zjevně bylo zajímavější. ,,Pes jí vadí a vlk ne. Já ty kočky nechápu," povzdechla si a pak se rozhodla, že kočku poškádlí. ,,Lidé jí říkají Fazolka. Vždycky neskutečně nadává. Viď?" Kočka na ni uraženě zírala, asi nerada to jméno slyšela. Pak ale zabořila čumák do kapsiček.
Post by Victor Murphy on Oct 22, 2018 14:03:40 GMT
Když ho vybídla, posadil se. Jednou by měl rád kočku. Jsou to zajímavá stvoření. Jenže to by musel najít kočku se smyslem pro humor, a to zase nebylo tak snadné. Při zmínce o synovi mírně nadzvedl obočí. Nevypadala jako typ ženy, co by žila sama s dítětem. Že Chip bude zvíře už tak nějak odtušil. ,, Nechci tě nějak urazit, ale nenapadlo by mě, že máš syna" řekl popravdě. ,,Kávu, děkuji" usmál se a zabil pro tentokrát svou slabost pro sladké. Přišlo mu to v téhle situaci tak nějak divné a chtěl působit aspoň trochu seriozně. Pohledem pak sjel k blížící se kočce. Hrozně se mu líbilo, jak arogantní výraz umí tyhle bytosti nahodit. ,,Fazolka? To je pěkné" usmál se. Pak mírně poklepal na stůl. ,, Jak se tu vlastně žije? Působí to tu poklidně. " Přičemž zdání většinou klame, pomyslel si. ,, Rád bych si tu našel nějakou práci, ať nezakrním" pronesl ještě trochu zamyšleně a zabodl pohled do stolu.
Post by Peggy Brennan on Oct 23, 2018 17:31:05 GMT
,,Vypadám na to moc mladě a dětsky, co?" zasmála se nad jeho úsudkem. Jistě, nezazlívala mu to. Vždyť to ani nebyl její syn - tedy, geneticky. Jinak byl její, jenom její. Vytáhla ze skříňky kafe, rozpustné. ,,Mléko? Cukr?" zeptala se a následně se zařídila dle jeho instrukcí, které jí dal. Šedivka uraženě zasyčela na hosta v domě, který jí vlastně nepatřil, a žrala si spokojeně dál. ,,Klidné..." Peggy se odmlčela. ,,Moc klidné to tu není. Neustále tu je někdo, kdo ti může zakroutit krkem... Je třeba se ohlížet přes rameno." Zazubila se a pak se rozhlédla. Zalila mu kafe horkou vodou a sobě následně i čaj. Položila před něj šálek a sedla si naproti němu. ,,Takže... jsi zástup alfy? Nebo snad jen zástupce zástupu? Zástupce zástupce zástupu?" usmívala se. ,,Nechováš se zrovna jako mladý vlkodlak. Nebo se mi to zdá?"
Post by Victor Murphy on Oct 23, 2018 19:24:13 GMT
,, Dětsky bych neřekl" oponoval a přemýšlel, jak by to vlastně popsal. ,,Mléko, děkuji" Usmál se. Pak se ohlédl po syčící kočce a škádlivě na ni mrkl. Mezitím naslouchal, o čem Peggy mluví. Při zmíňce o ohlížení přes rameno se po ni skutečně ohlédl, byla to spíš ale jen dobře načasovaná shoda náhod. Opřel se do židle a vzal si šálek s kafem. Trochu usrkl a zůstal ho držet v rukou. ,, No, dalo by se říct." Zahleděl se do kafe, jakoby z něj hodlal věštit. Pak šálek odložil. ,, Jsem něco jako trvalý zástupce alfy, ano" Zaculil se. ,,A mládí je jen úhel pohledu, i když abych pravdu řekl, papírově nejsem nejmladší" přiznal.
Post by Peggy Brennan on Oct 26, 2018 22:40:57 GMT
Překvapilo ji, že drží hrnek, jakoby se nechumelilo. Asi mu nevadilo, jak horký byl. Zvláštní... docela zvláštní. No, zasloužilo si to její nehynoucí obdiv - už alespoň věděla, na koho se obrátit, až bude vytahovat z trouby bábovku. Tato myšlenka jí na tváři vykouzlila velice pobavený úsměv. Bábovku už neměla dlouho. Mohla by nějakou udělat, pro Adriana ,,A jak teda?" optala se s jasným pobavením, když nedokončil myšlenku. Mléko samosebou dostal. ,,Trvalý zástupce alfy," zopakovala a poklepala si bříškem prstu na spodní ret. ,,Takže nová alfa a ne úplně nejmladší," srovnala si zamyšleně poznatky. ,,Dobře, to se mi líbí." Poklepala nehtem na stůl a upila si svého čerstvě zalitého čaje. Zdálo se, že momentálně zvažuje víc věcí naráz. ,,Zdejšího Nejvyššího astromága jsi už viděl a nebo ses tomu vyhnul? Je docela šarmantní, když se mu zrovna chce," připustila a opřela se o opěradlo své židle. Alastor byla zvláštní postava a líbil se jí, ale přeci jen... byli příbuzní a její pohled na něj se nejspíše maličko lišil od normálu. Její pohled pak sjel k hodinám, které ukazovaly ne zrovna lichotivý čas. Znovu si upila a přejela vlkodlaka zamyšleně pohledem. ,,Jsi zvláštní. Líbíš se mi." Měla ráda chaos a měla ten pocit, že tento muž jej dokáže způsobit. Jen zatím netušila jak.
Post by Victor Murphy on Oct 26, 2018 23:17:09 GMT
,,Přijdeš mi jako inteligentní žena, která má za sebou víc, než to vypadá. Proto je to celkem neobvyklé, aby někdo takový žil sám, se synem." pokrčil rameny ,, omlouvám se, možná je to jen můj divný úhel pohledu. Jen bych si to netipl." pokrčil rameny. Při jejich poznámkách, ohledně vedení smečky mírně pozvedl obočí, ale nakonec se pousmál. ,, To mě těší" pokývl. Zajímalo by ho, o čem přemýšlí. Co se otázky astromágů týkalo, moc povědomí o nich a tom co dělají neměl. ,,Ne, neviděl jsem ho. Asi bych to měl napravit" zamyslel se. ,,Každopádně, při setkání se mnou pochybuji, že by se mu chtělo" Mírně se usmál. Trochu ho zarazilo její celkové hodnocení jeho osoby. Měla opravdu zvláštní styl vyjadřování. Ostatně, nejspíš, jako všichni druidi. ,, Taky vypadáš, jako zajímavá osoba. Promiň že se tak ptám, ale vážně by mě zajímalo, co na mě někomu může přijít zvláštní" Trochu naklonil hlavu. Přeměřil si ji pohledem.
Usmála se, když ji označil za inteligentní ženu, co má za sebou víc, než to vypadá. Trefil se do černého. Přesný střed - pokud jednal podle intuice, měl ji sakra silnou. ,,Alastor jistě nepohrdne ničím, co není tenebris," zasmála se. ,,Pokud jsem dobře pochopila jeho myšlenkové pochody, rád by se jich zbavil. A já nejsem zrovna hodnotný spojenec." Vytáhla nohy na židli a patami si je zapřela o její kraj. ,,Nevadí mi, když se někdo ptá," odpověděla a upila se čaje, aby krátce zašmejdila očima po místnosti, při čemž se lehce přemýšlivě mračila. ,,Za můj život mi došlo, že není důvod se tvářit nevinně a moudře. Chci si život užít. To, že udělám pár špatných rozhodnutí, k tomu patří. Nemám v plánu sedět v koutě, když se venku děje něco zajímavého." Znovu upřela oči na vlkodlaka. ,,Stačí jedno malé šťouchnutí a hne se celý stroj. Líbí se mi to. Je to nepředvídatelné a jistým způsobem i magické. V Heathens není taková rovnováha, jaká by měla být. Brzy to nějakou pozornost přitáhne. A co víc... blíží se Halloween. Na ten se obzvlášť těším." Na tvářích se jí objevily ďolíčky. ,,A já... chci být u toho. Nejde mi nutně o zasahování a nastolení rovnováhy. Jde mi o to, abych nestála celý život bokem jako ostatní druidi. Nemyslím, že to je důvod, proč máme své schopnosti. Máme je používat. To, co ovlivní město, ovlivní les. Před pár lety jsem si to neuvědomovala. Dokud jsem neměla v náruči prvně Adriana," naklonila hlavu na stranu. ,,Co bych byla za příklad, kdybych stála bokem při každém konfliktu?" Ach ano, při každém. Neměla v plánu strkat nos do všech. Některé ale... byly zajímavé. Vtahovaly ji. Byly ale nebezpečné - pokud by se ukázal on, nebo jakýkoliv Archanděl, měla by problém. Velký. Proč to ale řešit teď. Poněkud nervózně se zasmála. ,,Omlouvám se, tyhle své myšlenky většinou nesdílím. Nikdo se neptá."
Mlčky ji poslouchal. Vypadal při tom mírně zaujatě, zároveň však ne natolik, že by hltal každé její slovo. Spíš si tak nějak tvořil obrázek, o celkové situaci. Takže, pokud to dobře pochopit, astromágové, nebo alespoň tenhle Alastor, by se rád zbavil všech příslušníků tenebris. Na jednu stranu ho celkem chápal. Na druhou mu to přišlo jako dost radikální řešení, kterého by se opravdu účastnit nechtěl. Zatím k tomu ale nic moc nepoznamenal. Jen při těch slovech mírně pozvedl obočí. Nechtěl ji přerušovat, a jak mluvila dál, měl z ní zvláštní pocit. Byla pravda, že druidi se příliš nevměšovali, když nemuseli a druid, který se rozhodl jinak by neměl být brán na lehkou váhu. Sám věděl, co všechno dokážou a nebýt limitujících prvku, které sebou jejich učení přinášelo, byli by hrozbou snad komukoli. Dalo by se říct, že druidi mysleli hlavně na blaho svého lesa, bylo tedy zajímavé vidět jednoho, který má stejně pevný vztah k osobě, ne-li silnější. Dokonce pocítil mírnou obavu z toho, čeho by pro svého syna byla schopna, jako snad každá matka. Byl to další důvod jeho obdivu k ženám. Byly tak.. starostlivé. ,,Neomlouvej se, jsem poctěn." pousmál se. Na chvíli vypadal, že se nad něčím zamyslel. ,,Stát bokem bývá nejjednodušší, ale ne vždy správné rozhodnutí, alespoň to je můj názor. Myslím, že tvůj syn bude mít skvělý vzor. " řekl zcela upřímně. ,,Plánuješ i další učedníky?" Ze zkušenosti věděl, že mívají jednoho, maximálně dva naráz. Teď si ale nebyl jistý, jestli si u Peggy může být jistý vůbec něčím, co je obvyklé. Mírně mu zasvítily oči. Byl opravdu zaujatý.
Potěšilo ji, když byla nazvána skvělým vzorem. Jenže... ona jím už teď nebyla. Přeci jen jej ukradla, no ne? Už jen to bylo špatné... byla opravdu neskutečný příklad. Neskutečně špatný, ano. Potřásla ale jen lehce hlavou. Co se stalo, stalo se. Museli přeci jen žít dál. ,,Další učedníky," zvažovala Peggy jeho slova, zatímco si usrkávala horkého nápoje. ,,To je těžké. Když někdo přijde, ráda mu ukážu taje lesa. Bude mu to ale stačit na to, aby se mnou zůstal a nechal se učit?" pokrčila rameny. ,,Spousta z nich to velice rychle pustí, pokud chápeš. Nebaví je to, nechtějí čekat. Stát se tenebris a nebo astromágem je rychlejší. Tedy, pokud máš talent a nebo kuráž se upsat démonovi," nespokojeně se oklepala. Nechápala, jak lidé můžou být tak hloupí, že se upíšou. Chápala některé případy... ale ne úpis za schopnosti. Tací si nezasloužili nic víc, ani nic míň než pohrdání. Vykoukla směrem k oknu a sledovala... tmu. Nespokojeně se zamračila. ,,Mám pohodlný gauč a nahoře postele navíc, pokud se ti nechce domů," zazubila se zvesela. ,,Syn ještě neviděl vlkodlaka, jen mě. A já jsem oproti vám dost maličký vlk."
Post by Victor Murphy on Oct 30, 2018 12:24:48 GMT
Trpělivost byla něco, co spoustě lidem chybělo. A nejen lidem. Podle Victora by ale to čekání stálo za to. Když mu nabídla přespání, trochu se zarazil. Přišlo mu nepatřičné přespávat v domě u cizí ženy. Možná byl staromodní, ano. Stále mu to však i v dnešní době přišlo spíš, jako obtěžování. ,, Nepřijde mi správné tu přespat. Tolik se neznáme a tohle je váš dům a já jsem tu host. Správný host by měl vědět, kdy má odejít. Každopádně moc děkuji za nabídku." usmál se. ,, Nechci tvého syna budit, když spí, ale může se kdykoli podívat. Oba jste vítáni" Vzal si už vychladlý šálek kávy a rychle dopil. Vlažná káva nechutnala nejlépe, ale nechtěl po sobě nechávat zbytky. Bylo by to vůči hostiteli neslušné. Šálek poté odložil a pomalu se zvedl k odchodu. ,, Neměl jsem zdržovat tak dlouho, omlouvám se" mírně se pousmál. ,,Snad mi dovolíš, abych příště pozval já tebe" stále mírně zápasil s nutkáním ji vykat.
Peggy se usmála. Na jednu stranu měla radost, že odmítl. Něco to vypovídalo o jeho povaze a ona ji ráda kousek po kousku objevovala. ,,Rádi se stavíme, odpověděla Peggy s úsměvem na tváři. ,,A možná se potkáme už na Halloweenu... je za dveřmi. Vždycky se tu slavil hodně... hodně víc než jinde. To ale nejspíš víte," tiše se zasmála. ,,Jistě. Příště se teda uvidíme u tebe." S tím se vydala ukázat mu cestu ven. ,,Syn bude určitě nadšený," dodala ještě u dveří. ,,Nashledanou... a hodně štěstí se smečkou. Slyšela jsem, že jsou dost hrr." Vyslechla si jeho odpověď a pak jej nechala jít. I ona sama navštívila sprchu a následně zalezla do studené postele. Čekala na ni kočka - aspoň někdo. Peggy to přišlo úsměvné a proto si udržela úsměv až do momentu, kdy skutečně usnula.
Victor se vydal s Peggy ke dveřím a nechal se vyprovodit za dveře. Pak pokývl. ,, Halloween jsem dlouho neslavil. Rád si to zase zopakuju." pousmál se. ,,Možná jsou někdy hrr, ale to už je asi vlkodlačí povaha. Vlastně, když jim dáte šanci, jsou to milí a chápaví lidé." nebyl si jistý, jestli by všichni členové byli rádi, že je takto označil ale, stalo se,, Tak tedy na shledanou. " řekl nakonec a vydal se k domovu.